Halaman

Sabtu, 5 Mac 2016

Hari Mendebarkan



Assalamualaikum.

Tarikh 3 March merupakan tarikh keramat untuk aku dan kawan aku .  Pak Cik Result SPM keluar derr .Sehari sebelum dapat result , jantung aku asyik degup kencang ja . Dup dap dup dap .  Punyalah tak tenang . Malam pulak nak tidor pon payah .  Asyik terjaga ja .

Bangun pagi awal dari kebiasaan kot sebab teringat kat si result SPM .  Selalunya enam setengah baru bangun . Haha. Tup tup hari tu aku punya bangun sejam lebih awal . Risau punya pasal . Pagi tu baru lah iron baju segala . Hari ambil result aku tak izinkan mak aku ikut sekali pi sekolah sebab aku takut result tu tak mengembirakan hati mak aku . haha .  Ayah aku tak pi sebab kerja , tapi kalau tak kerja pon mmg tak la nak bagi pi .

Tepat jam 10  pagi barulah aku nak panaskan enjin , start motor segala nak pi sekolah .  Sebelum pi sekolah singgah lepak dulu rumah kawan. Pi ramai2 la best .  Singgah rumah kawan , kawan menghasut suruh check result pakai SMS .  Mulanya tak mau , last sekali buat jugak sbb tengok kwn dah dapat result .  Mana tak ketaq satu badan .  Dengan kawan siap menangis lagi waktu dapat tau result .Last sekali result aku sampai melalui sms .  Sebak jugak la tau result aku .  Tapi Alhamdulillah ,  aku dah usaha sebaik mungkin  dan aku happy dengan result tu . Walaupon agak kurang dari trial .

Pukul 11: 20 bru pergi sekolah ,  waktu aku sampai , pengetua dah habes cakap dan dah nak umumkan result . Sekolah aku dapat 6 orang straight A’s . Semuanya perempuan .Bangga aku sebagai kaum perempuan . Haha . Tahniah jugak untuk ex crush , sebab hang dapat result yg cemerlang.
Apapon aku ucapkan beribu tahniah dekat classmates  . Walaupun result yang hampa dapat tak memuaskan hati hampa , hampa dah berusaha dan  dah buat yang terbaik . Syukur Alhamdulillah.  

 Jangan berhenti , sebab ini bukan pengakhiran kita untuk mencapai kejayaan . Mungkin takdak rezeki kat SPM ,tapi siapa tahu kejayaan dan rezeki tunggu hampa kat tempat lain .
Lepas ni semua bawak haluan masing-masing , tak sama kelas , tak sama bidang , tak sama uni . Aku harap hampa bersungguh sungguh ok kejar impian hampa . Good Luck !